Snel naar
Inhoud

Brassica

De lekkerste culinaire olie van Nederland

Smaak

Brassica koolzaadolie is een culinaire olie. Het heeft een verfijnde geur en een milde nootachtige smaak.

Herkomst en teelt

Brassica komt van Nederlandse bodem en wordt geproduceerd met passie en vakmanschap door 120 koolzaadtelers uit Oost-Nederland.

Koolzaad

  • voor Brassica zijn alleen de allerbeste koolzaden geselecteerd
  • op het juist moment geoogst
  • voortdurende kwaliteitscontrole van akker tot in de fles

Persproces

  • exclusief geperst uit de kern van de koolzaad
  • eerste milde koude persing
  • perstemperatuur komt niet boven de 40°C
  • hierdoor blijft smaak en aroma in de olie
  • Brassica is een zuivere hoogwaardige olie die niet wordt geraffineerd

Bijenstand

Vroegbloeinde koolzaad zorgt ervoor dat de bijen na een lange winter de energiereserves kunnen aanvullen. Hierdoor kan het bijenvolk weer groeien. Dat is nodig want de bijen zijn onmisbaar voor de voedselkringloop. Koolzaadteelt draagt dus bij aan een goede bijenstand.

Bijdrage aan duurzaamheid

  • Brassica heeft weinig foodmiles; het wordt geperst van in Nederland geteeld koolzaad
  • Koolzaadteelt draagt bij aan een rijk bodemleven door diepe beworteling
  • koolzaadkoek (restproduct na persing) wordt verwerkt tot hoogwaardig veevoer.
  • de schalenolie (restproduct na persing) wordt gebruikt om energie op te wekken voor het restproces
  • alle delen van koolzaad worden gebruikt, er is dus geen afval

Gezonde olie

  • rijk aan Omega 3
  • laag percentage verzadigde vetzuren
  • bevat veel vitamine A en E
  • bevat belangrijke antioxidanten

Brassica classic: voor salades en dressings, koken en braden
Brassica culinair: voor (roer)bakken en braden
Brassica rotisserie: voor grillen, bakken en braden

Kijkt u voor lekkere recepten eens op : www.brassicaolie.nl